köpasäng.com http://xn--kpasng-eua4l.com Vi hjälper dig att hitta rätt säng just för dig Tue, 09 Aug 2022 12:59:59 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.1 Anlita hjälp för städningen hemma http://xn--kpasng-eua4l.com/anlita-hjalp-for-stadningen-hemma/ Tue, 09 Aug 2022 12:59:59 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=313 Att anlita hjälp med städning i hemmet är något allt fler människor ser fördelarna med. I vardagen är det mycket som ska bli gjort inom flera områden, bland annat arbete, familj, hemmet och fritid. Då det ofta är många åtagandet i vardagen kan det vara svårt att hinna med att även ta hand om hemmet […]

Inlägget Anlita hjälp för städningen hemma publicerades först på köpasäng.com.]]>

Att anlita hjälp med städning i hemmet är något allt fler människor ser fördelarna med. I vardagen är det mycket som ska bli gjort inom flera områden, bland annat arbete, familj, hemmet och fritid. Då det ofta är många åtagandet i vardagen kan det vara svårt att hinna med att även ta hand om hemmet som önskat. Genom att ta hjälp av en professionell städfirma får du tid över till andra delar av vardagen i stället.

Håll hemmet i fint skick

Med hjälp av en städfirma kan ditt hem hållas i fint skick under veckorna. Fördelarna med en städfirma är att det är möjligt att komma överens om vilken städning firman ska utföra. Om du önskar kan städfirman städa hela hemmet, men även specifika delar om det är behovet och önskemålet. Det är också möjligt att få hemmet städat i den omfattningen som önskas, där några vill ha hjälp en gång per vecka och andra varannan vecka. Välj att klicka dig vidare online för att läsa mer information kring städning.

Avdrag för städhjälp

Något som gör att fler idag väljer städning är fördelen med RUT-avdrag som har blivit infört i landet. Det är något mycket positivt där du betalar mindre pengar för utförd tjänst. En bra chans för de som har behov!

Inlägget Anlita hjälp för städningen hemma publicerades först på köpasäng.com.]]>
Skapa enkla hyllor vid din säng http://xn--kpasng-eua4l.com/skapa-enkla-hyllor-vid-din-sang/ Wed, 15 Sep 2021 08:43:13 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=298 I många av hemmets rum kan hyllor på väggarna bidra till en förbättring. De skapar mer liv och djup i rummet. Dessutom ger de dig möjlighet att visa upp ägodelar som du är extra stolt över. I tillägg till detta erbjuder de också plats för förvaring. Naturligtvis är ditt sovrum inget undantag. Genom att skapa […]

Inlägget Skapa enkla hyllor vid din säng publicerades först på köpasäng.com.]]>
I många av hemmets rum kan hyllor på väggarna bidra till en förbättring. De skapar mer liv och djup i rummet. Dessutom ger de dig möjlighet att visa upp ägodelar som du är extra stolt över. I tillägg till detta erbjuder de också plats för förvaring.

Naturligtvis är ditt sovrum inget undantag. Genom att skapa enkla hyllor som du sätter upp vid din säng, kan du ta hand om flera problem. Det ger dig en utmärkt plats att lägga ifrån dig de böcker du läser innan du ska sova. Du kan också placera en läslampa där för att se bra när du ska läsa. Dessutom ger det dig en utmärkt plats där du kan placera foton av dina nära och kära.

Så hittar du den rätta hyllan

Det finns inte en hylla som passar bäst i hemmets alla rum. De hyllor som passar bra i sovrummet kanske är för små för vardagsrummet. Om du vill se några exempel på hyllor som passar perfekt vid sängen, så kan du med fördel ta en titt här. Du kan hitta såväl hyllkonsoler som hyllplan i olika storlekar och färger. Dessutom kan du samla inspiration, så att du vet hur du vill inreda ditt sovrum.

Inlägget Skapa enkla hyllor vid din säng publicerades först på köpasäng.com.]]>
Skapa en förändring i sovrummet http://xn--kpasng-eua4l.com/skapa-en-forandring-i-sovrummet/ Thu, 17 Jun 2021 12:12:53 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=292 I det här inlägget kommer vi att ge dig några tips för att dekorera sovrum som är snabba och ge ditt sovrum en lyft! De flesta kommer att spendera i genomsnitt 8-10 timmar i sitt sovrum varje kväll. Eftersom du tillbringar mycket tid i ditt sovrum bör det vara en avkopplande plats. Här är några […]

Inlägget Skapa en förändring i sovrummet publicerades först på köpasäng.com.]]>
I det här inlägget kommer vi att ge dig några tips för att dekorera sovrum som är snabba och ge ditt sovrum en lyft! De flesta kommer att spendera i genomsnitt 8-10 timmar i sitt sovrum varje kväll. Eftersom du tillbringar mycket tid i ditt sovrum bör det vara en avkopplande plats. Här är några snabba saker du kan göra för att snabbt ändra ditt sovrum.

Ge ditt sovrum en ny identitet

Oavsett din designestetik förtjänar du ett sovrum som främjar en god natts sömn. Avslappnande nyanser, lyxiga sängkläder och noggrant utvalda sovrumstillbehör, som nattduksbord med rätt mängd förvaring, är bara några av de element som behövs för att skapa ett avkopplande men ändå elegant sovrum. Du kan alltid hitta ett trevligt utbud online.

Gör dig själv

Om du inte kan räkna ut exakt var du ska börja med din renovering, bläddra bland några av de praktiska och prisvärda idéerna för sovrumsdekorationer, inklusive några kreativa DIY-projekt du kan göra på en helg. Du kommer säkert att bli inspirerad. Oavsett om du precis flyttat in i ett nytt hem eller bara är intresserad av några kosmetiska uppgraderingar. Gör dig redo att designa sovrummet i dina drömmar!

Inlägget Skapa en förändring i sovrummet publicerades först på köpasäng.com.]]>
Skönt med nytvättade sängkläder http://xn--kpasng-eua4l.com/skont-med-nytvattade-sangklader/ Thu, 18 Mar 2021 09:09:40 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=286 Att få lägga sig i en säng med nytvättade sängkläder är något som vi alla uppskattar. Det är en fantastisk känsla och otroligt skönt de första nätterna. Förmodligen så sover vi mycket bättre när lakan, påslakan och örngott är rena och doftar gott. Varannan vecka kan vara bra att byta sina sängkläder. Se till att […]

Inlägget Skönt med nytvättade sängkläder publicerades först på köpasäng.com.]]>

Att få lägga sig i en säng med nytvättade sängkläder är något som vi alla uppskattar. Det är en fantastisk känsla och otroligt skönt de första nätterna. Förmodligen så sover vi mycket bättre när lakan, påslakan och örngott är rena och doftar gott.

Varannan vecka kan vara bra att byta sina sängkläder. Se till att du har ombyte hemma i garderoben. Sängkläder kan man aldrig ha för mycket av. När du tvättar dina påslakan och örngott så är 40 till 60 grader. Lakan kan du med fördel tvätta i 60 grader. Om du har möjlighet att hänga ut dina sängkläder efter tvätt för att torka så är det att föredra. Frisk luft gör att de doftar än bättre när du bäddar dessa i dina sängar.

Tänk också på att vädra dina täcken och kuddar. Även bäddmadrassen behöver ut och vädras. Skaka av både täcken, kuddar och bäddmadrass innan du hänger upp dessa. Bor du i villa så kanske du kan ställa ut någon from av ställning för att hänga dina sängkläder. I annat fall så kan trädgårdsmöbler vara bra att låta detta få hänga över. Låt de hänga ute ett par timmar så de hinner vädras ordentligt.

Det kan vara bra att byta sina laka, påslakan och örngott på en helg. Medans du tvättar dina sängkläder så kan du låta dina täcken, kuddar och madrasser få vädras ett tag. Låt det går några timmar innan du tar in allt för att lägga tillbaka bäddmadrass, lägga nytt lakan och dra på nytt påslakan. På med örngotten och du är reda för att gå och lägga dig.

Inlägget Skönt med nytvättade sängkläder publicerades först på köpasäng.com.]]>
Ett par extra sängplatser http://xn--kpasng-eua4l.com/ett-par-extra-sangplatser/ Tue, 16 Mar 2021 08:46:43 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=281 Det kan mycket väl vara så att ni börjar bli trångbodda då alla barnen vill ha egna sovrum i huset. Ni kan ha fått göra om gästrummet till ett sovrum för något av era barn. Ett par extra sängplatser är alltid bra att ha. Vi ger er några bra lösningar på detta. En väldigt bra […]

Inlägget Ett par extra sängplatser publicerades först på köpasäng.com.]]>

Det kan mycket väl vara så att ni börjar bli trångbodda då alla barnen vill ha egna sovrum i huset. Ni kan ha fått göra om gästrummet till ett sovrum för något av era barn. Ett par extra sängplatser är alltid bra att ha. Vi ger er några bra lösningar på detta.

En väldigt bra lösning är att bygga ett Attefall på er tomt. Då kan ni få 30 m2 som ni kan nyttja som gäststuga. Ta en titt på vad Sorselestugan erbjuder för modeller av Attefall. Vill ni lyxa till det lite extra i er gäststuga så kan ni dra in vatten och avlopp så man får egen toalett men också duschmöjligheter. Det går också att sätta in ett litet kök så kan ni om ni vill hyra ut det när barnen flyttat hemifrån och ni får mer sängplatser inne i huset. Det kanske blir den äldsta som får flytta in när man vill skaffa sig något eget. Ett bra föra egna boende.

Ett Attefall så behöver man inget bygglov idag om det inte överstiger just 30 m2. Det man bör tänka på är att inte bygga närmaren tomtgräns än 4,5 meter om inte ni kommer överens om att det är ok att bygga närmare. Alla Attefall från Sorselestugan är inom gränserna för vad ett Attefall får vara i storlek. Dock så ska en bygganmälan göras till byggnadsnämnden i den kommun du bor och ska bygga. Så fort du får denna bygganmälan godkänd så är det bara att börja bygga ditt gästhus.

Inlägget Ett par extra sängplatser publicerades först på köpasäng.com.]]>
Pryda väggarna i sovrummet http://xn--kpasng-eua4l.com/pryda-vaggarna-i-sovrummet/ Fri, 12 Mar 2021 14:00:53 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=275 Så klart så är ju sängen det viktigaste i ett sovrum. Men man vill ju ändå inreda och göra även det rummet till något mysigt som man trivs i även om man den mesta tiden sover. Det gäller att även pryda väggarna i sovrummet så man har något vackert att se på när man vaknar. […]

Inlägget Pryda väggarna i sovrummet publicerades först på köpasäng.com.]]>

Så klart så är ju sängen det viktigaste i ett sovrum. Men man vill ju ändå inreda och göra även det rummet till något mysigt som man trivs i även om man den mesta tiden sover. Det gäller att även pryda väggarna i sovrummet så man har något vackert att se på när man vaknar.

Köp fantastisk fotokonst

Det finns ett stort utbud på nätet med fotokonst man kan kolla igenom och se om det är något som kan passa in smakmässigt och som kan passa i just ditt sovrum. Välj något som du trivs med och vill se när du slår upp dina ögon på morgonen. Det kanske är landskapsbilder som du gärna vill ska pryda din sovrumsvägg.

Måla dina egna mästerverk

Du kanske målar egna konstverk som du kan välja bland att hänga upp i sovrummet. Genom att kunna måla sina egna mästerverk så kan du välja i vilka färgskalor du ska gå. Genom att måla själv så får du det du bäst tycker om och som kan passa in i övrig inredning i ditt sovrum.

Storleken på ditt sovrum

Du kanske inte har ett så stort sovrum och då får du anpassa dina tavlor så de inte blir för stora för ditt rum. Storleken på ditt sovrum kan alltså vara avgörande på hur mycket tavlor som du kan hänga upp. Det får inte bli för många på en och samma vägg. Tänk igenom noga hur mycket du ska hänga upp.

Inlägget Pryda väggarna i sovrummet publicerades först på köpasäng.com.]]>
Inreda sovrummet http://xn--kpasng-eua4l.com/inreda-sovrummet/ Tue, 23 Feb 2021 14:23:03 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=268 När du väl köpt en bostad är det dag att inreda ditt sovrum. Kanske är det ditt första egna sovrum eller så har du bara blivit trött på hur det gamla ser ut. I vårt inlägg får du några tips på hur du inreder sovrummet på bästa sätt för att bli så nöjd med resultatet […]

Inlägget Inreda sovrummet publicerades först på köpasäng.com.]]>

När du väl köpt en bostad är det dag att inreda ditt sovrum. Kanske är det ditt första egna sovrum eller så har du bara blivit trött på hur det gamla ser ut. I vårt inlägg får du några tips på hur du inreder sovrummet på bästa sätt för att bli så nöjd med resultatet som möjligt.

Dekorationer

Det första du borde göra är att välja en inredningsstil som faller dig i smaken. När du gjort det kan du börja välja ut dekorationer. Kom ihåg att bara välja sådant som går bra ihop för att rummet ska kännas så sammanhängande som möjligt. Det ska inte se ut som att du bara slängt in en massa saker. Hitta också något att pryda väggarna med för att rummet inte ska se tomt ut.

Möblerna

En annan sak som är bra att tänka över är hur mycket möbler du vill ställa in i sovrummet. Ju mer saker du vill ställa in desto mindre utrymme kommer du ha att röra dig på. Priset på din inredning går också snabbt upp om du köper mycket saker. Sätt dig ner och rita upp rummet för att få en överblick av vad du faktiskt får plats med innan du börjar inreda ditt nya sovrum.

Inlägget Inreda sovrummet publicerades först på köpasäng.com.]]>
Dags att byta säng till något av barnen http://xn--kpasng-eua4l.com/dags-att-byta-sang-till-nagot-av-barnen/ Sat, 20 Feb 2021 14:27:38 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=264 Att barn växer är ju ingen hemlighet, men att det växer så fort överraskar många föräldrar. Plötsligt är det dags att byta till en större säng för att barnet helt enkelt inte få plats i sin säng. Det finns tack och lov massor med barnsängar på nätet. Gör det mysigt för barnet När du ändå […]

Inlägget Dags att byta säng till något av barnen publicerades först på köpasäng.com.]]>

Att barn växer är ju ingen hemlighet, men att det växer så fort överraskar många föräldrar. Plötsligt är det dags att byta till en större säng för att barnet helt enkelt inte få plats i sin säng. Det finns tack och lov massor med barnsängar på nätet.

Gör det mysigt för barnet

När du ändå byta säng kan du ju passa på att göra det lite extra mysigt för ditt barn. Skapa ett rum för barnet med sagotema kan vara en idé. Låt dig inspireras av butiker på nätet för att piffa till det lite extra.

Tänk säkerhet

Det känns lite tråkigt men ändå nödvändigt att tänka säkerhet. Det finns utmärkta tester att läsa gjorda av Konsumentverket. Du hittar dem på nätet. Ett fall från en våningssäng kan ställa till mycket tråkigheter.

Har du garderat dig för brand?

Handen på hjärtat, har du tänkt på att ha en brandvarnare i barnens rum? Troligen inte, det har gjorts undersökningar som visar att väldigt få barnrum är utrustade med brandvarnare. Kanske tror vi att det aldrig brinner hos barnen men det är en helt felaktig slutledning. Dessutom om det uppstår brand är småbarn mycket mer känsliga för brandrök.

Inlägget Dags att byta säng till något av barnen publicerades först på köpasäng.com.]]>
Skapa ett lyxigt sovrum http://xn--kpasng-eua4l.com/skapa-ett-lyxigt-sovrum/ Fri, 29 Jan 2021 12:40:25 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=258 Om du tror att sovrummets atmosfär inte spelar så stor roll har du fått inredning om bakfoten. Även om vi spenderar den mesta tiden i rummet sovandes så är det ändå det första vi ser när vi vaknar och det sista vi ser innan vi går och lägger oss. Ett lyxigt sovrum kommer få hela […]

Inlägget Skapa ett lyxigt sovrum publicerades först på köpasäng.com.]]>

Om du tror att sovrummets atmosfär inte spelar så stor roll har du fått inredning om bakfoten. Även om vi spenderar den mesta tiden i rummet sovandes så är det ändå det första vi ser när vi vaknar och det sista vi ser innan vi går och lägger oss. Ett lyxigt sovrum kommer få hela ditt hem att kännas mer exklusivt.

Här nedan följer några tips på vad du bör tänka på och för att hitta lyxiga produkter kan du kika runt på nätet.

Textil

Ett enkelt sätt att höja lyxfaktorn i sovrummet är att inreda med textil. Ett par extra kuddar på sängen gör mycket för känslan. Se till att ha en matta i sovrummet, det gör att rummet ser mer ombonat ut och dessutom är det skönt att slippa kliva på ett kallt golv när du precis har vaknat. Du kan se de senaste trendfärgerna här.

Belysning

Bra belysning är a och o för ett lyxigt hem. Det sägs att du ska ha upp till 10 ljuskällor i varje rum. Starka lampor används vid tillfällen då vi behöver se bra – till exempel när vi arbetar eller läser. Den typen av ljuskällor kan därför vara bra att ha vid skrivbordet. Kombinera med mysiga lampor med mjukt ljus för en lyxigare känsla.

Inlägget Skapa ett lyxigt sovrum publicerades först på köpasäng.com.]]>
Få en god natts sömn http://xn--kpasng-eua4l.com/fa-en-god-natts-somn/ Tue, 05 Jan 2021 08:56:10 +0000 http://xn--kpasng-eua4l.com/?p=251 En del av oss kan ha svårt att skapa de rutiner som man behöver för en god natts sömn. För att vi ska må bra så är det viktigt att vi sover gott om nätterna. Alla är vi olika och har olika behov av hur länge vi sover om nätterna. Vissa klarar sig på mindre […]

Inlägget Få en god natts sömn publicerades först på köpasäng.com.]]>

En del av oss kan ha svårt att skapa de rutiner som man behöver för en god natts sömn. För att vi ska må bra så är det viktigt att vi sover gott om nätterna. Alla är vi olika och har olika behov av hur länge vi sover om nätterna. Vissa klarar sig på mindre sömn än andra.

Se till att skaffa dig den modell av säng som passar dig bäst. Om du har problem med din rygg eller snarkar mycket så kanske en ställbar säng kan vara ett bra alternativ för dig. Du bör även se till att du sover i ett mörkt rum och att du inte har för varmt i ditt sovrum. Det kan finnas flera anledningar till att du kan ha svårt för att sova ordentligt och innan du går och lägger dig så undvik drycker som ger dig energi så som kaffe, te, alkohol och energidrycker. Se till att du även äter dina måltider på rätt tidpunkter.

Försök att varva ner innan du går och lägger dig. Läs en god bok eller lyssna på avkopplande musik kan hjälpa dig att komma ner i varv. Det är viktigt att man skapar bra rutiner för sitt sovande. Försök att lägga dig ungefär samma tidpunkt varje kväll och kliv upp den tid som krävs för att du ska hinna med dina morgonrutiner utan stress. Efter semestern så kan det vara svårt att komma tillbaka till vanliga rutinerna igen. Din första arbetsvecka kan du kliva upp en halvtimme tidigare så du blir tröttare på kvällen.

Inlägget Få en god natts sömn publicerades först på köpasäng.com.]]>