dec 17 2020

Försköna sovrummet – några enkla tips

Ett vackert sovrum är ju något vi alla vill ha. Och oavsett hur mycket utrymme du har att arbeta med kan du skapa något speciellt som du kan känna dig nöjd med. Här kan du hitta några enkla tips på hur du kan försköna ditt sovrum.

Utsmycka sängen

Sängen är ju den centrala möbeln i sovrummet och dit blicken omedelbart dras när man kliver in i rummet. Att lägga lite extra kärlek på sängens yttre kan därför alltid vara effektivt. Börja exempelvis med en snyggt överkast och några dekorativa kuddar. Om du vill få en lite mer grandios effekt kan du även överväga att skaffa en lyxig sänggavel.

Häng upp konst på väggen

Några vackra tavlor eller posters kan också göra underverk för sovrummet och ge det allt från en mer sofistikerad känsla till en mer livlig och färggrann sådan. Valet av motiv är så klart väldigt viktigt och du bör tänka både på stilen och på färgerna i rummet för att få något som passar bra. Har du exempelvis många färger i rummet kanske det passar bättre med något mer monokromt, och vise versa.

Lägg in en stor matta

En stor och mjuk matta är ett fantastiskt tillskott till vilket sovrum som helst. Om du har ett litet sovrum bör du veta att det kan vara minst lika snyggt att ha en matta som till största delen ligger under sängen. Med en sådan matta får du ju också fördelen av att inte behöva sätta ned fötterna på ett kallt golv direkt varje morgon.

WordPress Themes