okt 09 2020

Gör ditt sovrum till en oas

När det är dags att förnya eller förändra sovrummet handlar det inte sällan om ett köpa en ny säng, och få investeringar kan ge sådan utdelning som att ha lyxen att få sova i en riktigt avlastande säng. Men ibland är det inte där som skon klämmer, kanske upplever du inte att sovrummet inbjuder till vila och ro på det sättet som du behöver. Då kan det vara värt att se till hur du inrett ditt sovrum. För det första handlar det många gånger om att skala ner, ju trängre du bor desto mer saker samlas i sovrummet och saker tar vår energi.

För att skapa ett sovrum som du skall trivas i handlar det om att ta det i steg. Töm hela sovrummet, antingen i realiteten eller föreställ dig rummet utan saker. Hur ser grunden ut såsom färg på väggarna, planlösning och förvaring. Nästa steg blir att se på vad som måste rymmas i rummet, behövs det verkligen mer förvaring just där och så vidare. Placeringen av sängen har också en stor betydelse och kan ha en avgörande betydelse för hur avslappnade vi känner oss. Sista steget är inredningen, vilken stil gör oss avslappnade? Nordictrendhome.se har ett bra utbud av nordisk design som är mer minimalistisk och jordnära i material och färgsättning.

En annan populär trend för sovrumsinredning är hotellinspirerad. Tvärt mot den nordiska stilen handlar det om dovare färger och mycket textilier i tyngre material som ger en väldigt lyxig känsla. Dessa sovrum är relativt minimalistiskt inredda, precis som ett hotellrum. Eftersom att denna stil har blivit trendig så finna massvis av inspiration att hitta online. En annan viktig faktor är att se över ljus och temperatur. Vi sover bäst när det är mörkt och svalt i rummet, är du en frusen själ så kompenserar du detta bäst med varmare sängkläder eller pyjamasar. Men låt inte inredningstrenderna gå före eget smak och tycke, försöka att hitta en stil som du slappnar av i för då kommer slutresultatet att blir som bäst.

Lycka till!

WordPress Themes