okt 03 2014

Gör om i sovrummet

Ibland kan man känna att det är dags att göra om i sitt sovrum. Man trivs inte längre med färgerna, överkastet börjar bli slitet, kuddarna känns gamla och gardinerna behöver moderniseras.

Sätter man igång med ett sådant här projekt kan det kanske också kännas som om man vill byta ut sängar och annan tung inredning men det behöver faktiskt inte vara nödvändigt.

Nya färger

Grundtanken i en renovering av sovrummet är färgskalan. Vilken ton, vilken känsla vill du få när du kommer in. Färgskalan hänger i sin tur ihop med andra inredningsdetaljer, som inte minst sängen. Vill du byta säng till en mer romantiskt betonad eller vill du ha den i en mer modern och avskalad stil?

Har du väl fattat beslut om färgskalan följer andra beslut på köpet: mattor, överkast, gardiner o.s.v. bör harmoniera till såväl form som färg. Det kan bli så att färgvalet avgör hur mycket av inredningen du måste förnya; du kanske inte behöver en ny säng utan du kan måla om den gamla.

Måla om

Det kan alltså bli fråga om en hel del målande. Känns det för mycket att ta sig an på egen hand går det att ta hjälp av proffs. Genom Måleri Väst kan du få hjälp med att hitta lämpliga färger och också tips och idéer till projektet. De målar naturligtvis också om hemma hos dig.

Inspiration

Det lönar sig att lägga ned en del tankemöda på inredningen. En renovering med viss ny inredning kostar en hel del och det är meningen att nyheterna ska kunna stå sig en tid. Ett av Sveriges främsta inspirationsmagasin heter Sköna Hem. Här kan man få tips och idéer om hur man ska tänka när man gör om sovrummet, samtidigt som vackra bilder ger uppslag till stilval.

Byta säng

Kanske ett av de största förändringarna man kan göra i sovrummet är att byta ut den största och viktigaste möbeln: sängen. Har man aldrig tidigare tänkt på exakt vilken typ av säng man bör ha kan detta vara tillfället att inte bara köpa en säng med snygg design utan även passar ens längd och sovställning perfekt.

Man brukar säga att om man sover på ryggen bör man ha en mjuk säng och sover man mest på magen är det bättre med en hård säng. När det kommer till längden måste man ju naturligtvis arbeta med det utrymme man har i sovrummet men det brukar oftast inte vara några problem. Sängen bör vara tillräckligt lång att när man ligger raklång i den har man tio centimeter ovanför huvudet och nedanför fötterna.

WordPress Themes