dec 19 2018

Hotellyx i sovrummet

I sovrummet spenderar vi omkring en tredjedel av våra liv. Även om majoriteten av denna tid är då vi sover finns det fortfarande något extra speciellt med ett härligt sovrum. Och kanske den perfekta bilden av sovrummet är de vi hittar på hotell.

Komfort och mångsidighet är två ledord som hotell alltid lägger stor fokus på. Rummet ska inte bara vara designat för att vara perfekt att sova i utan ska även kunna hantera andra delar av vår vardag. Vill man själv skapa sitt perfekta sovrum kan man göra mycket sämre val än att dra inspiration från äkta hotellinredningar.

Sängen ska så klart vara fokusen i rummet. Detta åstadkommer man enklast genom att ställa sängen mittpå ena långsidan av rummet. Har man inte riktigt möjlighet att centrera sängen kan alltid försöka använda sig av någon slags avdelare som tydliggör en gräns mellan en del av rummet och den andra och ställa sängen i centrum av den större delen av rummet.

Man kan också driva detta vidare genom att placera resterande möblemang i rummet så det vrider sig något mot själva sängen. På så sätt dras ögat mot den mer vilket rent naturligt får oss att se den som mer av en centerpunkt i inredningen.

Satsa gärna på ordentliga sängkläder som är lika snygga som de är bekväma. Ett härligt överkast och några vackra prydnadskuddar är också en varm rekommendation. Genom att dölja benen på sängen kan man också få den att se mer bastant ut, vilket nästan ger intrycket av en lyxigare platsbyggd säng.

Något annat som hotell ofta gör är att hänga gardinerna riktigt högt, ofta ända uppe i taket. Detta ger intrycket av ett högre tak och skapar lite extra upplevd rymd i rummet. Att helt kunna stänga ute ljuset med rejäla heltäckningsgardiner kan också vara något väldigt praktiskt på sommarhalvåret när det är ljust ute extra länge.

WordPress Themes