aug 12 2015

Inredningstips för sovrummet

Att skapa ett mysigt och hemtrevligt sovrum behöver inte vara så svårt. Sovrummet ska vara ett rum som du förknippar med återhämtning och glädje. Att välja rätt säng är viktigt, men en annan faktor är hur själva sovrummet ser ut. Följ våra enkla tips och principer, så kommer du att kunna inreda på ett sätt som passar just dig och din inredningssmak.

Ordning och reda är A och O

Det finns många sätt att inreda ett sovrum på. I många fall glömmer man dock bort det viktigaste, nämligen att ett sovrum är ett rum du faktiskt ska sova i. Ett ostädat sovrum fullt med prylar och oreda ger inte de bästa förutsättningarna för att sova ut och ladda batterierna. Många gånger kan ett stökigt rum även påverka lusten. Ett tips är att, om möjligt, se till att sovrummet inreds så att det blir enkelt att hålla rummet rent, städat och snyggt. Allt som kan placeras i en låda, garderob eller box bör placeras där. Ha en plats för alla mindre saker, som exempelvis smycken, böcker och mobiltelefonerna. Det enda som ska synas är sådant som förstärker den känsla du vill åstadkomma, som exempelvis prydnadssaker, tavlor och så vidare. Tänk på att även närliggande rum ska kännas ordnade och helt även enhetliga. Att kakla om den angränsande toaletten med nya kakelplattor kan vara väl värt besväret.

Tänk på ljuskällorna

Ljus är en viktig faktor när det kommer till inredning. Börja med att titta närmare på dina fönster. Varje fönster är som en stor lampa, är ljuset för starkt och bländande så kan ett par vita gardiner diffusera ljuset. Ljus kan även användas för att skapa en viss stämning i rummet. Använd dig av matchande lampor och gör även lite plats för stearinljus.

Ägna tid åt varandra i sovrummet

Försök att undvika tv-tittande och jobb i sovrummet. Låt sovrummet bli en plats där du ägnar dig åt att pyssla om dig själv eller att komma närmare din partner.

WordPress Themes