jul 25 2016

Knepen för ett ordnat sovrum

Hemmet har en tendens att alltid bli rörigt och smutsigt trots att det inte känns som att man gör annat än går och plockar och städar. Det kanske framför allt gäller för sovrummet, där man dagligen river upp överkast och kuddar för att därefter stressa iväg till jobbet, skapar röra i garderoben när man inte vet vad man ska ha på sig och där både prylar och sladdar trasslar ihop sig med varandra och bildar ett kaos. Som tur är finns det en del knep att ta till i vardagen för att skapa ett organiserat sovrum och få tid över till annat än städning.

artist-bedroom-attic

Anlita någon som hjälper dig med ansvaret

Ett förslag på underlättning och avlastning i vardagssysslorna är att anlita städhjälp. Företagen utför städtjänsterna runt om i Sverige och står för de förbrukningstjänster som används i samband med städningen. Som kund kan man dessutom få ett förmånligare pris på tjänsterna med hjälp av RUT-avdraget, som innebär en lägre skatt som betalas för hushållsnära tjänster. På så sätt kan man alltid försäkra sig om att sovrummet är organiserat och städat.

Enkla knep att ta till själv

Förutom att anlita städhjälp kan man också ta till enkla knep för att få bättre förvaringsplats och mer organisation, samtidigt som själva städningen blir lättare. På nätet listas generella tips för ett mer organiserat hem, där flera av tipsen kan appliceras på just sovrummet.

Några sådana exempel kan vara att sätta upp hyllkrokar på insidan av garderobsdörren, sortera kläder efter användning, hålla ordning på sladdar med hjälp av klädnypor eller tofsar och att använda sig av uppsamlingskorgar för att ha alla prylar på samma ställe.

WordPress Themes