jul 27 2017

Mys till det med lampor

På dagen förbrukar kroppen energi och på natten återhämtar den sig. Det är därför viktigt att vi sover bra för att ge kroppen så stor chans som möjligt att återhämta sig. Ni vet själv hur det är med en halvt laddad mobil. Den räcker sällan en hel dag och likaså är det för oss. Det finns många olika små saker vi kan göra för att sovrummet ska bli en så bra återhämtnings plats som möjligt.

Rofyllt ljus

Lampor i ett sovrum är något som många lägger lite energi på, men ljuset spelar en väldigt viktig roll i ett sovrum. Det är bra med en allmän belysning, som en taklampa. Gärna en dimbar, då kan man ha skarpt ljus vid behov, men också ha det nerdimmat för att göra sovrummet mysigare. Förutom taklampa är det bra med några extra små lampor av olika slag i sovrummet. Det kan vara en vägglampa, bordslampa, golvlampa eller vad man nu tycker om. Dessa lampor ska inte ha ett vitt sken eller lysa starkt, utan de ska ha ett varmt sken, som ger lugn och ro, det finns en hel del att hitta på nätet. Experimentera gärna med olika ljuskällor och glöm inte den bästa mysfaktorn av alla. Levande ljus!

Små saker som piffar till

Det behövs inte stora förändringar för att få ett mysigare sovrum. En enkel sak, är att köpa finare sängkläder. Låt de bli en del av inredningen. En myshörna består oftast av många härliga kuddar och just kuddar är en inbjudan till en rofylld och mysig stund. När man väljer färger till ett sovrum, ska man undvika rött och andra starka färger. Lugnande färger är blått, grått och grönt. Om det ska vara ordning någonstans i hemmet, så är det i sovrummet. Ett stökigt rum bidrar till både stress och dålig sömn. Låt sovrummet bli en fristad och håll oreda, skarpt ljus, skarpa färger, mobiler och paddor borta.

WordPress Themes