mar 18 2021

Skönt med nytvättade sängkläder

Att få lägga sig i en säng med nytvättade sängkläder är något som vi alla uppskattar. Det är en fantastisk känsla och otroligt skönt de första nätterna. Förmodligen så sover vi mycket bättre när lakan, påslakan och örngott är rena och doftar gott.

Varannan vecka kan vara bra att byta sina sängkläder. Se till att du har ombyte hemma i garderoben. Sängkläder kan man aldrig ha för mycket av. När du tvättar dina påslakan och örngott så är 40 till 60 grader. Lakan kan du med fördel tvätta i 60 grader. Om du har möjlighet att hänga ut dina sängkläder efter tvätt för att torka så är det att föredra. Frisk luft gör att de doftar än bättre när du bäddar dessa i dina sängar.

Tänk också på att vädra dina täcken och kuddar. Även bäddmadrassen behöver ut och vädras. Skaka av både täcken, kuddar och bäddmadrass innan du hänger upp dessa. Bor du i villa så kanske du kan ställa ut någon from av ställning för att hänga dina sängkläder. I annat fall så kan trädgårdsmöbler vara bra att låta detta få hänga över. Låt de hänga ute ett par timmar så de hinner vädras ordentligt.

Det kan vara bra att byta sina laka, påslakan och örngott på en helg. Medans du tvättar dina sängkläder så kan du låta dina täcken, kuddar och madrasser få vädras ett tag. Låt det går några timmar innan du tar in allt för att lägga tillbaka bäddmadrass, lägga nytt lakan och dra på nytt påslakan. På med örngotten och du är reda för att gå och lägga dig.

WordPress Themes