aug 29 2019

Sovrumsdetaljerna spelar en stor roll

Sängen är självfallet den mest centrala delen av sovrummet och något man alltid bör utgå från. Men för att skapa ett vackert sovrum man verkligen trivs i kommer detaljerna också vara en viktig punkt.

Många gånger är det i detaljerna som vi skapar stilen i ett rum. Stora möbler måste ofta fylla väldigt praktiska funktioner och kan inte alltid användas lika effektivt för detta. Vill man exempelvis skapa en mer industriell stil i ett rum vill man ju fortfarande ha mjuka platser att sitta på och ligga i. Men med detaljerna är det ofta väldigt öppet att experimentera och använda saker som är rent dekorativa.

Detaljerna är också ett sätt vi kan introducera nya färgpaletter eller för att balansera ut starka färger. Har man till exempel köpt ett väldigt färggrant sängöverkast kan det vara snyggt att lägga dit en filt med mer neutrala färger.

En sak man alltid måste vara uppmärksam på när det kommer till detaljerna är att inte gå till överdrift. Till att börja med finns risken att inredningen ser mer stökig ut. Men det är också av den enkla anledningen att det blir mer att städa. Och städningen är väldigt viktigt i sovrummet då det hjälper till att hålla en god inomhusmiljö.

Belysningen kan också bli en del av detaljerna rent inredningsmässigt och ett perfekt sätt att utforska hur man även kan förbättra belysningen i sovrummet. Tänk på vilken typ av belysning som behövs i alla olika skeden av dagen och året. På sommaren behöver vi sällan tända lampor när vi stiger upp på morgonen, men på vintern är ju detta ett måste.

Slutligen kan det vara bra att inte tänka allt för statiskt när det kommer till detaljerna i sovrummet. Byt gärna ut saker och ting med jämna mellanrum och försök skapa nya, intressanta blickfång i rummet.

WordPress Themes