jul 15 2016

Städa sovrummet

Vi spenderar ju en ansenlig mängd tid i våra sovrum, även om man mer eller mindre endast använder det till att sova. Därför är det viktigt att man håller det så rent som möjligt. Här ger vi några tips på hur man kan lägga upp städningen.

sovrum_197128130

Innan vi går in på detalj kan vi ju nämna att man har i det stora hela två alternativ här. Antingen gör man allt nedan själv eller så anlitar man något för de mer omfattande uppgifterna. Städtjänster går att hitta nästan var man än bor men är så klart enklare i större städer. Det är till exempel knappast några problem att hitta hemstädning i Stockholm, men utbudet i många av landets tätorter är naturligtvis inte lika stort.

Dagligen

Varje dag bör man bädda till sängen och skaka ut täcket för att hålla det fluffigt längre. Se även till att slänga alla smutsiga kläder i tvättkorgen och låt dem inte bara ligga på golvet eller hänga över en stol tills det är dags att tvätta. Och det ska väl inte behövas sägas att man plockar upp allt skräp som hamnar där och kastar det i soporna.

Veckovis

För sådant man kan göra en gång i veckan kan vi inkludera byta och tvätta sängkläderna, dammsuga golvet,  torka av alla eventuella apparater och elektronik som finns i sovrummet och desamma med inredningsdetaljer, hyllor och ramar. Tvätta och vika kläder bör så klart även inräknas här.

Månadsvis

En gång i månaden bör man göra lite större satsningar och rengöra saker som gardiner draperier och persienner. Madrasser och kuddar är också något man kan ta och dammsuga varje månad. Har man många prylar i garderober och skåp kan det även vara tillfälle att organisera dessa. Damma även av lister vid golv och tak. Har man dessutom någon typ av luftkonditionering i sovrummet bör även detta bytas varje månad.

WordPress Themes